"Te vaak neem je beslissingen in dit leven, waar je maar gedeeltelijk achter staat.
En ook in de beslissingen, die hieruit volgen, kun je je maar gedeeltelijk vinden.

Hieruit volgen dan weer andere beslissingen waarin je jezezelf niet meer kunt vinden.
Totdat je op een dag wakker wordt en je jezelf niet meer kunt vinden.

Dan pak je de spullen die belangrijk zijn en je gaat op weg.
Totdat je jezelf weer tegen komt.

En dan spreek je jezelf eens streng toe."


(Aboriginal verklaring voor de Walkabout)

Waarom maakt iemand een pelgrimstocht? Dat zal voor iedereen verschillend zijn. Religieuze redenen? Op zoek naar avontuur, of misschien een Midlife crisis? Dat laatste mag ik hopen want ik ben nu bijna 40 jaar en als ik dan nu 'mid-life' zou zijn dan heb ik nog 40 jaar voor de boeg. Een prettige gedachte.

Maar nee, geen van het bovenstaande is voor mij een reden om een pelgrimstocht van ongeveer 3000 Km te gaan maken. Als mens wil je 'groeien'. In de afgelopen 20 jaar ben ik 'gegroeid', niet geestelijk maar voornamelijk in materiele zin en heb daarbij wel eens de normen en waarden waarmee ik ben opgevoed wat minder nauw genomen. (zie ook bovenstaande Aboriginal wijsheid). Uiteindelijk ben ik er voor mijzelf achter gekomen dat ik mijn geluk niet haal uit materiele zaken maar meer uit 'het er voor anderen zijn'. Dat was niet van de ene op de andere dag. Het besef daarvan is langzaam gegroeid.

Omdat ik nog 'jong' ben heb ik nu nog de mogelijkheid om eens goed na te denken hoe ik verder wil in het leven. Een pelgrimstocht lijkt me een prima moment om dat te doen.

Door van deze pelgrimstocht een sponsorloop te maken wil ik geld inzamelen voor Pater Ben van Breen uit Mobaye. Hij kan hiermee medicijnen voor aids patiënten in Centraal Afrika kopen. Voor 50,00 euro kan één aids patiënt een maand lang worden voorzien van de zo noodzakelijke aids-remmers.

Mijn doel is om minimaal 1800,00 euro voor dit project bij elkaar te lopen zodat Pater Ben van Breen, drie aids patiënten een jaar lang van deze medicijnen kan voorzien. Daarbij reken ik natuurlijk op jullie steun. Hoe je kunt helpen kun je lezen op de sponsor pagina's.

Ook is het goed dat ik eens wat aan mijn conditie doe die er over de afgelopen jaren niet beter op is geworden. Ik weeg nu 82 Kg en mijn doel is na de tocht 65 Kg te wegen.

wandelen, fietsen, fiets, wandelschoenen, sabbatical, rugzak, hilleberg, slaapzak, grondzeil, nallo 2, western mountaineering, tukei, bever zwerfsport, therm-a-rest, prolite 3, wenger, leki makalu tour, camelback, bridgedale trail, camphor spray, rubytec, vakantie, santiago de compostela, frankrijk, pelgrim, pelgrimeren, pelgrimage, sint jacob, sint jacobiparochie, herberg, refugio, wandelstok, care plus, bezinning, mobaye, aids, sponsortocht, aids-remmers, walkabout, aboriginal, midlife crisis, Ben van Breen, Pater, Centraal Afrika, Mallory & Irvine, shaving oil, Loperamide, ORS, O.R.S., blaar, blaren, blaarpleisters, blarenpleisters, primus omni fuel, GSI Outdoors, lowepro nova 1, vosonic, x-drive pro, vp3310, Dazer II, hondenverjager, mobi swing, handdynamo, meindl, air revolution, bama, jabikspad, jabikspaad, hanzestedenpad, pieterpad, vezelay, le pui en velay, arles, toulouse, puente la reina