Hallo, leuk dat je mijn website bezoekt. Mijn naam is Ronald Rentenaar en ik ben op 28 november 1964 geboren in Amsterdam.

Toen ik vijf jaar oud was verhuisde ik met mijn ouders en twee zusjes naar Apeldoorn. Hier ging ik naar de basisschool en daarna naar de MAVO. Na de MAVO ging ik naar de Rijks Middelbare Landbouw School in Zwolle. Omdat het echter met de agrarische sector, economisch gezien, steeds slechter ging besloot ik na mijn opleiding naar Amsterdam te verhuizen om daar bij een verzekeringsmaatschappij als administratief medewerker te beginnen.

Na anderhalf jaar had ik dat wel gezien en kon ik bij de KLM beginnen als I/O operator in het computercentrum in Amstelveen. Via Helpdesk Officer, Network Administrator, Trainer ICT en Information Coordinator werd ik uiteindelijk Information Manager.

Na dertien jaar voor de KLM te hebben gewerkt besloot ik in Mei 1999, om samen met een vriend uit India, een Internet bedrijf te starten, Global IT Solutions B.V. We namen beiden een 50% belang in het nieuwe bedrijf. Na een jaar kocht ik mijn vriend uit omdat hij zich meer wilde concentreren op zijn bedrijf in India. Zelf verkocht ik mijn aandelen anderhalf jaar later maar bleef nog ruim een jaar het bedrijf, voor de nieuwe eigenaar, runnen.

Hierna kreeg ik in Maart 2003 de mogelijkheid om een Internettak op te zetten voor een bedrijf in Amsterdam. Dit heb ik een jaar gedaan. Op 28 Februari 2004 eindigde dat project en nu zit voor het eerst in 19 jaar thuis. Hierdoor krijg ik wel de tijd om eens over het leven en de toekomst na te denken.

 

Hoe ging het ondertussen op het persoonlijk vlak? In 1987 ontmoette ik mijn vrouw Ruth. Na anderhalf jaar samen te hebben gewoond in Amsterdam trouwde we op 9 december 1988 en op 17 December 1991 werd onze dochter Amy geboren. Een super baby! We verhuisde ondertussen van Amsterdam naar Amstelveen. Op 6 Juli 1994 werd ons tweede kindje geboren, deze keer een fantastische zoon, Timothy. Van Amstelveen ging het een aantal jaren later naar Almere.

Door een aantal oorzaken zijn we in Mei 2001 uit elkaar gegaan en in Juni 2002 zijn we gescheiden. Na een jaar op de Veluwe bij mijn ouders te hebben gewoond kreeg ik in Mei 2002 weer een woning in Almere waar ik sindsdien woon.

wandelen, fietsen, fiets, wandelschoenen, sabbatical, rugzak, hilleberg, slaapzak, grondzeil, nallo 2, western mountaineering, tukei, bever zwerfsport, therm-a-rest, prolite 3, wenger, leki makalu tour, camelback, bridgedale trail, camphor spray, rubytec, vakantie, santiago de compostela, frankrijk, pelgrim, pelgrimeren, pelgrimage, sint jacob, sint jacobiparochie, herberg, refugio, wandelstok, care plus, bezinning, mobaye, aids, sponsortocht, aids-remmers, walkabout, aboriginal, midlife crisis, Ben van Breen, Pater, Centraal Afrika, Mallory & Irvine, shaving oil, Loperamide, ORS, O.R.S., blaar, blaren, blaarpleisters, blarenpleisters, primus omni fuel, GSI Outdoors, lowepro nova 1, vosonic, x-drive pro, vp3310, Dazer II, hondenverjager, mobi swing, handdynamo, meindl, air revolution, bama, jabikspad, jabikspaad, hanzestedenpad, pieterpad, vezelay, le pui en velay, arles, toulouse, puente la reina